divendres, 21 d’agost del 2009

16 d’agost – el día del niño

Ens n’hem sortit! El 16 d’agost se celebra el dia del niño. Una celebració un pèl excèntrica, ja que es recorda l’acarnissament provocat per la guerra de la Triple Alianza contra centenars de nens que varen morir en mans de l’exèrcit “aliat”.

D’aquesta efemèride, se n’ha fet un dia de festeig nacional. Ara, cada 16 d’agost s’organitzen activitats molt variades dirigides als més petits.

La principal característica de la Casa de la Juventud, com ja hem explicat anteriorment, passa per fomentar espais de participació col·lectiva, o sigui donar força a l’organització com a eina bàsica de transformació social. El dia del niño, per tant, calia que tingués aquest component organitzatiu.

El treball diari per la consolidació de la CORCOPPAY a la zona del Bañado de Cateura tenia tot un repte al davant. El dia del niño era per tant l’excusa perfecta per posar-se a treballar plegats per un dia diferent.

L’organització d’aquesta jornada va portar moltes hores de treball, reunions i recerca de recursos, tenint en compte els pocs dels que es disposava. Radio Rebelde va ser un altaveu imprescindible per tota aquesta feina prèvia, així com les diverses ràdios comunitàries que radien en els barris populars.