dilluns, 25 d’agost del 2008

De campaments!

Després de varis dies d'intensa activitat, per fi tornem a actualitzar el blog. El passat divendres vam tornar a Areguá, a un barri proper a la ciutat. Allà vam conèixer una comunitat de veïns que s'està organitzant per reclamar diverses millores pel barri: que eixamplin i empedrin els carrers perquè hi puguin passar vehicles, més línies d'autobús (només n'hi ha una que els comuniqui amb Asunción, i el viatge dura 1 hora).

De pas vam fer una mica el pagès perquè molts veïns tenien horts amb una mica de tot, però sobretot la "frutilla", que és com en diuen de les maduixes i que es veu que és molt típica d'Areguá. Ja posats, vam practicar una mica recollint-ne, i vam comprar els ingredients pel dinar, i la diferència amb una amanida d'enciam i tomàquets acabats de collir es nota.

La casa del barber del barri, el president de la comissió de veïns.

Dues expertes en recollida de "frutilla".

Al cap de setmana ens van convidar als campaments del Movimiento por la Revolución Estudiantil, o MRE, el principal d'estudiants de Paraguay, ja que treballen sobretot a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Nacional (la facultat més gran i on els estudiants es mouen més de la universitat més important del país).

Els seminaris, debats i tallers van ser molt interessants, ja que vam aprendre com era la situació de l'educació superior de Paraguay, la seva història i els principals problemes que pateix, i evidentment quins passos hauria de fer el MRE per solucionar-ho. Tot i que són molt treballadors i seriosos quan toca, no van faltar la diversió, i tot i que ens van donar una repassada al fútbol (en aquest continent ho duen a la sang, què hi farem), en el bolei ens vam defensar. Ah, i per la nit sempre hi havia festeta, i la veritat és que els universitaris paraguayos tenen molta marxa (d'això no vam fer fotos)...

Foto d'equip del MRE, amb alguns catalans i catalanes infiltrats.

Després de recuperar-nos, avui hem anat a San Vicente, un barri d'Asunción, on hem conegut alguns veïns que ens han parlat de les problemàtiques de la zona, i com sempre, ens han convidat a fruita dels seus jardins (mores i "carambolas"). Per la tarda hem fet el turista (ja tocava!) pel mercat número 4, que és un mercat enorme (com una illa sencera de cases) que podríem descriure com una mescla entre els encants i la Boqueria de Barcelona. Ja tenim "remeras" (samarretes) del Cerro Porteño (un equip de fútbol d'aquí, amb els colors del Barça) i alguns termos, guampas i bombillas: el "kit" de prendre tereré. I per si fos poc, arribem a la Casa de la Juventud i ens ensenyen les noves samarretes de Radio Rebelde acabades de fer, una llaminadura irresistible que hem hagut de comprar...

Algunes de les quatre cosetes que hem comprat avui.

Bé, fins la propera que tinguem un respir.

5 comentaris:

Xavi ha dit...

Osti tu, quin estil collint maduixes, sembla que ho hagueu fet tota la vida! va home va, kina poca traça marieta !!jajaja
Veig que la meva motxilla groga és omnipresent!
Que vagi bé i al lloro!
Per quan Iguazú?
Xavieret.

lluís ha dit...

que bonico!

quan he vist l'hort m'ha fet pensar en les nostres hores i hores als organopònicos de ciego de àvila currant com a bèsties... (ironia òbviament, si hi ha algun brigadista de la ibárruri ho sabrà).

veig que us formeu en lluita combativa estudiantil! molt bé molt bé! Noe aquest curs tocarà fotre de cap per avall la teva encantadora facultat (jeje).

Molts petons i abraçades. I feu bona feina perquè l'any que bé i puguem anar una altres sense passar vergonya (jeje).

Ah! Noe! Espero mi monedero!

Unknown ha dit...

Jo haguès pagat per veure el Jaume i l'Uri fent de camperols...

Dolç addictes ha dit...

Rubia!!!! que tas fet al cabell :p

Marc des de Mallorca

Jordi Ribo ha dit...

Molts records des de Costa Rica, doneu saltuacions a tothom