dissabte, 16 d’agost del 2008

Dies d'Amèrica Llatina....

Dijous se'ns presentava un dia mogudet! Ens vàrem llevar i vàrem marxar cap a la Casa a fer una reunió amb ler persones que la coordinen i impulsen els seus projectes més importants. Tanmateix, ràpid se'ns va fer l'hora de marxar cap a l'acte dels presidents d'Amèrica Llatina. Un cop allà vàrem estar esperant una bona estona; seguretat al màxim, cançons d'autors com Silvio Rodríguez, banderes d'arreu, grans multituds... i quan ja gairabé estava tot apunt, un grup de persones va impedir l'evolució normal de l'acte perquè van ocupar zones que impedien tenir una bona seguretat. Finalment, tan sols va assistir a l'acte el nou president de la república: Fernando Lugo i el vicepresident cubà. Tot i així, la tarda va ser molt animada en general, i tot gràcies al dinamisme de la gent i especialment a la gran batukada que ens oferia contínuament el grup de percussionistes de la Casa, la Murga.

Reunió amb l'equip de La Casa de la Juventud.

Batukada de La Murga al Consejo Nacional de Deportes.

L'endemà ens vàrem llevar molt d'hora, havíem d'assistir a "la asunción del presidente" (presa de possesió per nosaltres). Tot Asunción i rodalies hi estava present, era un acte de gran magnitud. En aquest acte hi va assistir nombrosos presidents d¡arreu del món, entre d'altres, malauradament el príncep Felip de Borbó. Però tranquils, ja ens vàrem encarregar d'enfilar ben amunt una bandera republicana.

La Noe (fent una rebuda entremaliada al Príncep d'Espanya), i un ull de la Maria.

Més tard i després d'estar xerrant i bebent tereré amb la gent de la Casa, vam inaugurar una nova tradició: "El correpresidents", de l'hotel de Evo Morales, vàrem passar a l'antiga terminal de ferrocarrils on vam rebre a Rafael Correa, Fernando Lugo i Hugo Chávez.

Els "gruppies" dels presidents americans.

En Correa, que desperta passions entre les noies...

En Chávez... què direm que no sapigueu sobre aquest home?

El dissabte (ahir: 16 d'agost) vàrem celebrar el dia del Niño!!!! A Paraguay es celebra aquest dia en memòria als nens que varen morir a la guerra de la Triple Alianza, on Paraguay es defensava de l'aliança entre Brasil, Argentina i Uruguai. La novetat és que s'ha fet un acte per als nens i nenes a la Mburuvichá Róga (Casa del President), presidit per Lugo i Chávez. La dada més interessant és que mai la gent del carrer havia entrat a la residència del president, i vam poder comprovar (per primer cop en primera persona) que 60 anys de Partido Colorado han donat lloc a un autèntic palau ple de luxes per als presidents, que contrasta amb la pobresa en que viuen la majoria dels paraguayos... De tota manera, ha estat un dia molt xulo on els protagonistes, òbviament, han estat els nens.

Nens de tot Paraguay a la gespa de la Mburuvichá Róga.

I per últim, avui diumenge hem estat fent una mica "el guiri" per una ciutat situada a uns quilòmetres d'Asunción, Aregua, on hi ha molta artesania de ceràmica i un gran llac, tot i que molt contaminat.

Cuervo, Pata i la brigada païnt el dinar (i la Karmi fent la foto).

Bé, ens fa molta il·lusió que rebre els vostres comentaris i notícies, així que no pareu! I el brigadista endarrerit, que es vagi preparant que tenim moltes ganes que vingui!

Un petó!

2 comentaris:

Sergi Cobas González ha dit...

Uuuueee!! Només queden un parell de dies!

Per cert no vull ser "tiquismiquis" però els aliats contra Paraguai en la guerra de la Triple Aliança van ser Argentina, Brasil i Uruguai, no Argentina, Brasil i Bolivia... ;p

Apa salut i Visca l'Amèrica Llatina unida!!!

Sergi.

lluís ha dit...

Salutacions de la IIa brigada Dolores Ibárruri recient arribats de Cuba!

Una abraçada molt gran per tothom! Disfruteu molt.